niedziela, 26 czerwca 2011

Sałatka z awokado i z serem pleśniowym (niekoniecznie na kolację).

Sałatka z cyklu - "zobaczymy co z tego wyjdzie". Na pewnono nie można o niej powiedzieć "dietetyczna" i "lekkostrawna". Ale przynajmniej ser się nie zmarnował.



Składniki:

1 główka zielonej sałaty,
1 awokado
200 g sera pleśniowego lazur lub gorgonzola,
garść uprażonych na suchej patelni orzechów włoskich,
4 łyżki gęstego jogurtu naturalnego,
2 łyżki majonezu

Umytą, osuszoną sałatę porwać, pokroić w kostkę obrane awokado oraz ser, wymieszać majonez z jogurtem. W głębokiej misce lub na talerzach ułożyć sałatę, awokado, ser, posypać orzechami, polać sosem. Oczywiście, - co łatwo przewidzieć, sałatka dobrze smakuje z winem.

Ilość porcji: 6
Kaloryczność: 342 Kcal/porcję
Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...