czwartek, 6 maja 2010

Sałatka z wędzonej makreli.






Taka sobie zwykła, prosta sałatka. Robię ją raz na jakiś czas. Ma „pastowatą” konsystencję. Bardzo dobrze smakuje z ciemnym pieczywem. Przepis pochodzi z zamierzchłych czasów szkoły średniej. Jakoś tak przy okazji matur mi się przypomniał.






Składniki:

wędzona makrela,
4 jajka ugotowane na twardo,
puszka groszku konserwowego,
jabłko,
2-3 łyżki majonezu,
2 łyżki posiekanego koperku
pieprz, sól

Z makreli usunąć skórę i wybrać ości, mięso rozdrobnić. Pokroić w drobną kostkę jajka i obrane jabłko. Osączyć groszek. Połączyć z resztą składników. Wymieszać. Dodać majonez koperek, pieprz i sól. I jeszcze raz wymieszać.




Smacznego!!!

2 komentarze:

  1. Ależ mi ochoty narobiłaś z samego rana sobie zrobię:). Lubię do Ciebie zagladać, zawsze coś ciekawego dla siebie znajdę...Pozdrawiam cieplutko:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuję Ila, jest mi bardzo miło. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...