Wykonanie tej sałatki jest dziecinnie proste. Wystarczy ugotować ryż, jajka, wymieszać ze sobą zawartość kilku puszek i …. sałatka gotowa.
Składniki:
1 torebka ryżu (100-125 g), ugotowanego zgodnie z przepisem,1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym,
1 puszka kukurydzy
1 puszka groszku
4 ugotowane na twardo jajka (dziś w lodówce znalazłam tylko 3, swoją drogą w mojej rodzinie ostatnio gwałtownie wzrosło spożycie jajek – ciekawe, jak tam nasz cholesterol?)
pęczek szczypiorku
2 -3 łyżki majonezu
pieprz, sól
Wykonanie:
Odsączyć z zalewy tuńczyka, kukurydzę i groszek. Jajka pokroić w grubszą kostkę, poszatkować szczypiorek. Wymieszać w misce, wszystkie składniki razem z majonezem. Posypać szczypiorkiem. I jeść.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz