niedziela, 30 stycznia 2011

Kurczak w sosie jogurtowym

Dla sympatyków curry, ja chyba jednak nadal do nich nie należę.


Składniki:

1 duży filet z kurczaka,
1 pęczek włoszczyzny : marchewka, por, kawałek pietruszki i selera, (posłużyłam się mrożoną włoszczyzną pokrojoną w paski)
olej,
sól, pieprz.

Na sos:
1 mały jogurt naturalny (150 ml),
2 łyżeczki curry.

Włoszczyznę myjemy, osuszamy i kroimy w słupki, a pora w paseczki. Warzywa wrzucamy na rozgrzany na olej i podsmażamy.Filet z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę, lekko posypujemy solą i pieprzem. Mięso dodajemy do podsmażonych warzyw, smażymy. Jogurt mieszamy z curry i wlewamy do warzyw duszonych z mięsem. Cały czas mieszając, dusimy kilka minut. Kurczaka w sosie podajemy z ryżem.





Smacznego !!!

3 komentarze:

  1. Jak pięknie podane i to serduszko z ryży jest boskie. Przepis super ,muszę koniecznie spróbować;-)
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. O!, witam nowego gościa. Podejrzałam twoje blogi. Będę częstym ich podglądaczem.

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...